Figeľ: Ľudová platforma nenavrhne kandidáta na šéfa NKÚ

NETKY.SK • 8 Jún 2013, 09:46 • 2 min
Figeľ: Ľudová platforma nenavrhne kandidáta na šéfa NKÚ

BRATISLAVA – Ľudová platforma (KDH, Most-Híd, SDKÚ-DS) nebude navrhovať nového kandidáta na predsedu Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ).

slovakia

left justify in out

Ako povedal predseda KDH Ján Figeľ, za nezmenených okolností niet dôvod navrhovať kandidáta, keďže
kvalifikovaný človek nebol prijateľný. „Hrať hru po štyroch teatrálnych odmietnutiach volieb, odmietame. Nie je dôvod meniť nášpostoj,“ uviedol. 

V poradí šieste voľby predsedu Najvyššieho kontrolného úradu a dvoch podpredsedov v tomto volebnom období vypísal predseda parlamentu Pavol Paška na 25. júna. Kandidátov môžu poslanci navrhovať do 14. júna do 16:00. Vyplýva to z rozhodnutia predsedu národnej rady. Parlament sa šéfa NKÚ pokúšal voliť päťkrát. Ostatná voľba sa nakoniec neuskutočnila. SDKÚ-DS, KDH a Most-Híd pred hlasovaním stiahli svojho kandidáta Maroša Žilinku, ktorý bol jediným nominantom na funkciu. Strany Ľudovej platformy tak urobili potom, ako Smer-SD neodsúhlasil verejnú voľbu šéfa NKÚ a presadil tajné hlasovanie. 

Premiér Robert Fico prisľúbil opozícii post predsedu NKÚ po parlamentných voľbách. Podľa povolebnej dohody kandidáta navrhovala SaS, ktorá po dvakrát neuspela s Kamilom Krnáčom a s Vladimírom Klimešom. Smer-SD a Fico argumentujú, že opozícia musí hlasovať za svojho kandidáta do posledného človeka, čo sa ani raz nestalo. Premiér už skôr navrhol, aby každá z opozičných strán predstavila svojho kandidáta, z ktorých by si Smer-SD vybral.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies