Figeľ kritizuje, že sa podpredsedom ÚVO môže stať Holák

NETKY.SK • 24 Apríl 2013, 11:58 • 2 min
Figeľ kritizuje, že sa podpredsedom ÚVO môže stať Holák

BRATISLAVA - Na Slovensku je vláda jednej strany, ktorá slúži záujmom finančných skupín. V stredu to vyhlásil predseda KDH Ján Figeľ.

slovakia

left justify in out

"Nie je to len o kauze Horné Plachtince, PR megatendri pre verejnú správu, ale aj o rozhodnutí vlády SR, ktorá posiela Andreja Holáka na Úrad pre verejné obstarávanie (ÚVO)," povedal predseda kresťanských demokratov.

Holák, ktorý je zároveň okresným predsedom Smeru v Bratislave III v súčasnosti pôsobí ako štátny tajomník na ministerstve dopravy. Vláda sa ho z tejto pozície chystá odvolať v stredu. Podľa medializovaných informácií by sa mal totiž stať novým podpredsedom ÚVO. Figeľ tvrdí, že rozhodnutie vlády je konfliktom záujmov a pýta sa, prečo je personálna zmena potrebná práve teraz. 

Podľa Figeľa sa úrad prvý raz postavil proti záujmom mecenášov strany Smer, a to v tendri na modernizáciu dvanásťkilometrovej trate Zlatovce - Trenčianska Teplá. ÚVO totiž nariadil, aby bola napriek podpisu zmluvy Železníc Slovenskej republiky s firmou TSS Grade celá súťaž znovu vyhodnotená. TSS Grade sa totiž zaviazal práce vykonať za 245 mil. eur bez DPH. Konkurenčná Skanska ponúkala modernizáciu za 201 mil. eur bez DPH. Na trati už medzičasom začala firma TSS Grade aj pracovať. 

"Aká je úloha pána Holáka na úrade? Pozametať?," pýta sa Figeľ. KDH preto vyzvalo predsedníčku úradu Zitu Táborskú, ktorá má právo navrhovať svojho podpredsedu, aby potvrdila svoju profesionalitu a nezávislosť. "Pán Holák stál za všetkými veľkými kauzami ministerstva dopravy v prvom i súčasnom období vlády Roberta Fica. Ak ho pani Táborská navrhne, tak sa profesionálne odpíše," vyhlásil Figeľ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies