Figeľ: KDH spomína na uplynulých 25 rokov a zároveň pozýva na ďalšiu cestu

NETKY.SK • 21 Január 2015, 19:17 • 2 min
Figeľ: KDH spomína na uplynulých 25 rokov a zároveň pozýva na ďalšiu cestu

RUŽOMBEROK - Kresťansko-demokratické hnutie (KDH) chce pri príležitosti 25. výročia svojho založenia a kontinuálnej existencie ponúknuť Slovensku konkrétny aktuálny rozvojový program minimálne na nasledujúce desaťročie. Predseda KDH Ján Figeľ to uviedol dnes na brífingu v Ružomberku.

slovakia

left justify in out

„Naše hnutie začalo vznikať hneď od novembra 1989 v čase zápasu o slobodu, demokraciu, proti komunizmu, za dominanciu práva, nie moci, za európsku perspektívu. KDH je stále tu, je vitálne a na všetkých úrovniach politiky - komunálnej, regionálnej, národnej i európskej - ho reprezentujú ľudia s mandátom od občanov,“ uviedol pre TASR.
     

KDH bolo podľa neho pri všetkých podstatných reformách, ktoré urobili zo Slovenska úspešný príbeh napriek tomu, že má objektívne viditeľné problémy. „Trápi nás výrazná nezamestnanosť v slabších regiónoch, rastúca miera korupcie, ktorá je skôr pravidlom ako výnimkou. Slovensko je dnes rekordne zadlžené. To sú vážne výkričníky pre súčasnú i budúce vlády,“ zdôraznil Figeľ.
     

Zároveň pripomenul, že základom musí byť vízia hovoriaca o krajine, ktorá viac tvorí a menej troví. „Nevymyslel som nič viac iba odkaz na Ľudovíta Štúra. Viac tvoriť, menej troviť, nezadlžovať deti, neoberať budúcnosť o to, čo jej patrí, ale naopak, tvoriť a pripravovať ju. Na to treba oveľa lepšie prostredie, aby sa oplatilo pracovať, podnikať, prevziať iniciatívu a zodpovednosť,“ konštatoval.
     

„O návrhu nášho základného programu, ktorý chceme Slovensku ponúknuť ako cestu, diskutujeme teraz v jednotlivých krajoch, aby sme námety a postoje širokej členskej základne zachytili do dokumentu, o ktorom bude rozhodovať blížiaci sa programový snem hnutia v Nitre. 21. februára chceme urobiť nielen spomienku na uplynulých 25 rokov, ale aj pozvanie na ďalšiu cestu,“ dodal predseda KDH.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies