Figeľ: KDH prehralo vo voľbách čestne

NETKY.SK • 11 Jún 2016, 11:40 • 2 min
Figeľ: KDH prehralo vo voľbách čestne

RUŽOMBEROK – Ak by malo KDH o 0,06 percenta v parlamentných voľbách viac, bola by podľa odstúpeného predsedu KDH Jána Figeľa iná vláda a parlament.

slovakia

left justify in out

Ako povedal Figeľ dnes na sneme hnutia v Ružomberku, KDH prehralo vo voľbách čestne. „Bol to šok, sklamanie, bolesť,“ povedal s tým, že si po voľbách uvedomil hodnotu priateľstva. Delegátov ubezpečil, že nikto mu nemusel dávať výzvy na odchod z funkcie po neúspešných voľbách. (Jeho rozhodnutie po voľbách však prišlo až po výzve krajských predsedov hnutia po jedenástich dňoch od volieb – poznámka SITA). „Odstúpil som nie preto..., ale odstúpil som, aby...,“ konštatoval.


Výsledok marcových volieb do NR SR bol podľa zastupujúceho predsedu KDH Pavla Zajaca pre všetkých kresťanských demokratov veľkým sklamaním a prehrou. „Za tento výsledok sme v KDH všetci zodpovední: kandidáti aj členovia,“ povedal prejave na sneme Zajac. KDH má však podľa neho program, ľudí aj riešenia pre všetky oblasti života občanov na Slovensku.

 

„Potrebujeme ale toto lepšie komunikovať vo verejnosti tak, aby nám ľudia uverili a dali dôveru. Musíme používať nové spôsoby a technológie na oslovenie hlavne mladých ľudí a strednej generácie. Musíme jasne a zrozumiteľne hovoriť s ľuďmi, poznať ich každodenné problémy a ponúkať odpovede, ale hlavne riešenia na témy, ktoré ľudí trápia,“ zdôraznil Zajac. Kresťanské hodnoty, na ktorých KDH vzniklo a stojí, sú podľa Zajaca DNA hnutia a vedia to aj voliči na Slovensku. „Ale potrebujeme tieto hodnoty pretaviť aj do riešení ekonomicko-sociálnych tém, ktorými žijú ľudia na Slovensku,“ konštatoval.


Verejnosť aj členovia KDH očakávajú podľa Zajaca od dnešného snemu hlavne voľbu nového vedenia a nového predsedu KDH. „V KDH nerozhodujú o novom predsedovi ani oligarchovia vo svojich finančných centrách, ani vlastníci strany niekde v kaviarni, ako je to na Slovensku bežné v iných stranách. Kto bude novým predsedom KDH rozhodnete Vy – 392 pozvaných delegátov snemu, zvolení na okresných snemoch - zástupcovia viac ako 11 000 členov KDH,“ povedal Zajac. Pavol Hrušovský povedal, že KDH bez neho žiť môže, ale on nie. „KDH má v mojom živote jedinečné miesto,“ uviedol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies