Figeľ: Jediná istota po referende v Grécku je neistota

NETKY.SK • 6 Júl 2015, 10:08 • 2 min
Figeľ: Jediná istota po referende v Grécku je neistota

BRATISLAVA - Jediná istota v Grécku po nedeľňajšom (5.7.) referende o reformách je neistota. Na dnešnej tlačovej konferencii to vyhlásil líder KDH Ján Figeľ s tým, že Gréci rozhodovali medzi populizmom a eurom. Viac ako 61 % hlasujúcich Grékov sa vyslovilo proti reformám.

slovakia

left justify in out

"Rozhodnutie, ktorým potvrdili doterajšiu líniu populistickej ľavicovej vlády, ktorá nemá riešenia pre vlastnú krajinu, je cesta do totálneho neznáma. Slovensko, EÚ a eurozóna sú však dnes pripravené na scenáre, ktoré predtým neexistovali, aj na prípadný odchod Grécka. Nevidieť totiž odhodlanie pre skutočné zmeny," povedal Figeľ.

 

Napriek aktuálnej situácii si Figeľ nemyslí, že súhlas Slovenska s eurovalom, na ktorom padla vláda Ivety Radičovej, bol chybou. "Bolo potrebné, aby Slovensko zvládlo svoj diel zodpovednosti. Nikto však nepomohol Robertovi Ficovi (Smer-SD) k moci tak, ako Richard Sulík (SaS). Jeho postoj k eurovalu bol prejavom nezrelosti aj vzhľadom na ďalší vývoj. Ak by eurozóna nekonala razantne a robustne, tak som presvedčený, že pád by sa netýkal len Grécka, ale aj Talianska, Španielska či Portugalska. Vtedy bola situácia oveľa zložitejšia. Keď je pacient chorý, treba mu pomôcť. Je pravda, že nie každý sa dá zachrániť, ale v prvom rade musí konať sám pacient, aby vyzdravel," dodal Figeľ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies