Figeľ: Je tu totalita jednej strany

NETKY.SK • 19 September 2013, 14:08 • 2 min
Figeľ: Je tu totalita jednej strany

BRATISLAVA - Na Slovensku je dnes totalita jednej strany, myslí si to predseda KDH Ján Figeľ. Prejavuje sa to tak, že rastie napätie, klesá politická kultúra a podľa podpredsedu parlamentu treba riešiť otázku ako ďalej.

slovakia

left justify in out

"Smer sa vlastne prikláňa k zneužívaniu moci, a to škodí parlamentnej demokracii a Slovensku," vyhlásil na dnešnom brífingu Figeľ vo svojej reakcii na to, ako sa uskutočnila mimoriadna schôdza parlamentu, ktorou sa opozícia pokúša odvolať premiéra pre kauzu okolo SPP.

Fico po prednese navrhovateľa po svojom vystúpení odišiel a na odchod vyzval aj poslancov za Smer-SD. Figeľ považuje Ficovo správanie za absurdné, "pretože podľa ústavy sa musí zúčastniť na rokovaní národnej rady, na ktoré je pozvaný". Fico zvolil prístup, ktorým podľa Figeľa nielen odmietol dialóg, ale aj naplnenie ústavného oprávnenia parlamentnej menšiny. "Je to výraz arogancie moci a ignorovania parlamentnej demokracie," povedal s tým, že toto je príklad vlády jednej strany, ktorá si vystačí sama nielen na strane exekutívy, ale aj na strane legislatívy, dokonca aj na strane kontroly zákonnosti, kontroly verejného obstarávania a kontroly hospodárenia verejnej správy. 

Podľa predsedu poslaneckého klubu KDH Pavla Hrušovského nedokáže Fico, ani poslanci za Smer-SD znášať kritické názory. "Ani jeden z poslancov vládnej koalície sa svojej vlády, svojho premiéra nezastal," poznamenal. To je podľa Hrušovského zarážajúce.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies