Figeľ: Fico sa prejavil ako pyšný politik

NETKY.SK • 30 December 2013, 09:29 • 2 min
Figeľ: Fico sa prejavil ako pyšný politik

BRATISLAVA – Fico sa prejavil v novembrových regionálnych voľbách podľa predsedu KDH Jána Figeľa ako pyšný politik.

slovakia

left justify in out

„Nie hrdý, ale pyšný. Ja som nikdy nepovedal a nikdy nepoviem, že vrece zemiakov vyhrá nad niekým. To je výraz pýchy a pýcha predchádza pád,“ v rozhovore pre agentúru SITA Figeľ.

Prehrou pre KDH by v regionálnych voľbách bolo, keby podľa Figeľa neprijalo výzvu a nepostavilo serióznych kandidátov do súťaže, hoci s veľkým Goliášom. „My sme to prijali a postavili dobrých kandidátov, Ivana Uhliarika, Miroslava Mikolášika a Jána Hudackého,“ povedal s tým, že keby v Košiciach nebola odstúpila Mária Sabolová, respektíve podarilo sa zmobilizovať viac voličov na podporu Rudolfa Bauera, nemusela to byť len Bratislava, kde pravica zvíťazila. „Ja to považujem za výzvu, za stav, ktorý nie je definitívny a najbližšie sa dá vyvážiť, dokonca preklopiť pri prezidentských voľbách. Veď práve postup v Bratislave alebo na druhej strane výrazná porážka predstaviteľa Smeru v Banskej Bystrici sú potvrdením, že Smer-SD je možné poraziť, ale vďaka spolupráci a silným kandidátom, ktorých musíme ponúknuť,“ zdôraznil Figeľ. 

Figeľ zároveň upozornil, že si treba všimnúť, ako na východe volia tisíce rómskych voličov predtým Mečiarovu stranu, teraz Ficovu. „Skúste si robiť prieskum, ako hlasovala verejná správa. Sťaby na pokyn,“ vyhlásil. Podľa neho inak sa kandiduje aj vtedy, ak je v chrbte vietor vládnej podpory. Keď príde premiér riešiť menšie alebo veľké projekty alebo vláda jednoducho vychádza v ústrety, tak ako je to v prípade Smeru-SD týchto časov. „Celý scenár mohol byť naopak, nebyť nezodpovedného konania tých, čo chceli vyriešiť euroval a Európu, ale doviedli len vládu jednej strany na Slovensku,“ konštatoval. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona