Figeľ: Digitálna ekonomika je príležitosť pre rast Slovenska

NETKY.SK • 25 Apríl 2013, 10:01 • 2 min
Figeľ: Digitálna ekonomika je príležitosť pre rast Slovenska

BRATISLAVA - Digitálna ekonomika je podľa predsedu KDH Jána Figeľa príležitosť pre rast Slovenska.

slovakia

left justify in out

Ako povedal pre agentúru SITA, digitálna ekonomika je vynikajúcou príležitosťou pre rast HDP a tvorbu nových pracovných miest. „Slovensko už má úspešné firmy, ktoré sa presadili globálne vďaka internetu. Máme na čom stavať a v niektorých prístupoch k internetovej ekonomike má Slovensko šancu dostihnúť a preskočiť niektoré staré európske krajiny a využiť príležitosti, ktoré digitálna ekonomika, internet a inovácie prinášajú,“ povedal.

Figeľ zo svojej pozície člena Poradnej skupiny expertov pre novú priemyselnú politiku EÚ, ktorá spolupracuje s podpredsedom Európskej komisie zodpovedným za agendu priemyslu a podnikania Antoniom Tajanim, chce pomáhať dynamickejšiemu rozvoju internetu, digitálnej ekonomiky, inovatívnych a technologických startupov. „Účinná podpora podnikania a inovácií – to je moderná a efektívna cesta k tvorbe pracovných miest a k udržateľnému ekonomickému rastu Slovenska,“ dodal Figeľ, ktorý sa stretol s viceprezidentom Google pre južnú a východnú Európu, Stredný východ a Afriku Carlo D´Asaro Biondom. Ten prisľúbil podporu, aby sa slovenskí predstavitelia mohli stať ambasádormi pre internetovú ekonomiku na úrovni Európskej únie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies