Figeľ: Arabská jar je arabskou búrkou

NETKY.SK • 23 Jún 2015, 16:26 • 2 min
Figeľ: Arabská jar je arabskou búrkou

BRATISLAVA - Arabská jar je evidentne arabskou búrkou a hlavne pre kresťanov žijúcich na Blízkom východe a severe Afriky priniesla skôr zimu, ako jar. Uviedol to podpredseda NR SR a predseda KDH Ján Figeľ vo svojom vystúpení v parlamente.

slovakia

left justify in out

Figeľ vyzval na lepšiu spoluprácu s krajinami, odkiaľ migranti pochádzajú. „Je načase viac pracovať s krajinami, aby sme vytvárali stabilitu okolo Európy. KDH bude presadzovať, aby to v prípade Slovenska bola Sýria,“ povedal Figeľ a pripomenul, že aj sýrsky patriarcha Gregor III. na návšteve Slovenska v máji vyzval na pomoc ľuďom tam, kde trpia. 

 

Figeľ takisto uviedol, že nepodporuje masívne a ilegálne prisťahovalectvo do Európy, ale v prípade napríklad politického, náboženského či etnického prenasledovania treba utečencom poskytnúť azyl. KDH podľa Figeľa víta kroky, ktoré robia štáty či mimovládne organizácie, aby utečencom, ktorým ide o holý život, pomohli. Ako dôvody utečeneckej krízy označil vojnové a ozbrojené konflikty a s tým súvisiacu chudobu. Ako vo svojom prejave uviedol Figeľ, referendum o prijatí migrantov určite nie je riešením. „Ako niektoré krajiny zaplavuje vlna utečencov, tak by Slovensko zaplnil extrémizmus,“ myslí si Figeľ. 


Počas dnešnej rozpravy k téme migrantov odmietol referendum, o ktorom hovoril predseda vlády Robert Fico, aj nezaradený poslanec Daniel Lipšic (NOVA). „Ak Európska únia schváli kvóty, tváriť sa, že referendum zabráni kvótam, je právnym nezmyslom,“ povedal. Podľa Júliusa Brocku (KDH) by referendum o migrantoch bolo súčasťou predvolebnej kampane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies