FIFPro žiada skrátiť lehotu bez výplaty

NETKY.SK • 6 November 2014, 15:10 • 2 min
FIFPro žiada skrátiť lehotu bez výplaty

HOOFDDORP - Medzinárodná federácia profesionálnych futbalistov (FIFPro) žiada zmenu pravidla o lehote pre meškajúce výplaty v kluboch.

slovakia

left justify in out

Od Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) chce stavovská organizácia dosiahnuť, aby hráč mohol rozviazať kontrakt so zamestnávateľom už po 30 dňoch bez uhradeného príjmu, nie až po 90 dňoch, ako je tomu podľa súčasných noriem. "Bolo by to viac ako férové, pretože terajší zle nastavený systém futbalistov poškodzuje. Azda nežiadame až tak veľa, keď voláme po normálnom pracovno-právnom vzťahu s rešpektovaním zmluvných podmienok a ochranou práv profesionálnych hráčov," vyhlásil generálny sekretár FIFPro Theo van Seggelen. Holanďan je tiež členom komisie FIFA pre postavenie hráčov, ktorá návrh prerokuje v marci 2015.

 

Prieskum FIFPro v krajinách východnej Európy ukázal, že 41 percent tam pôsobiacich hráčov má skúsenosti s meškajúcimi výplatami. V minulej sezóne zase futbalisti Racingu Santander odmietli nastúpiť na štvrťfinále španielskeho Kráľovského pohára, pretože štyri mesiace nevideli mzdu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies