FIFPro varuje hráčov: Nepodpisujte zmluvy so srbskými klubmi

NETKY.SK • 17 December 2014, 12:24 • 2 min
FIFPro varuje hráčov: Nepodpisujte zmluvy so srbskými klubmi

LONDÝN - Medzinárodná federácia futbalových profesionálov (FIFPro) varuje všetkých hráčov, aby nepodpisovali zmluvy v Srbsku. Podľa informácie agentúry Reuters majú tamojšie kluby veľké finančné problémy a nevyplácajú mzdy ich hráčom.

slovakia

left justify in out

Podľa komuniké FIFPro a Srbskej hráčskej únie (SPFN) až osem zo 16 prvoligových klubov v Srbsku má od štátnej banky zablokované účty. Nemôžu tak platiť hráčom ani klubovým zamestnancom vyplácať mzdy. "Toto nenávidíme, ale je to naša práca. Musíme chrániť hráčov. Tí nedostali výplaty už niekoľko mesiacov a dostali sa do vážnych finančných problémov. Kluby sú tesne pred krachom. Navyše som dostal šokujúcu správu, že jeden z klubov absolútne nerešpektuje práva hráčov a dokonca dovolil chuligánom, aby sa im vyhrážali," citovala agentúra Reuters zo stanoviska generálneho sekretára FIFPro Thea van Seggelena. Údajne ide o klub Radnički Kragujevac.

 

Podľa prezidenta SPFN Mirka Poledicu zmierovacia komisia srbského zväzu rieši momentálne 115 prípadov nevyplatených miezd.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies