FIFA zverejní aspoň časť Garciovej správy, neobnoví voľby

NETKY.SK • 19 December 2014, 16:50 • 2 min
FIFA zverejní aspoň časť Garciovej správy, neobnoví voľby

MARRÁKEŠ - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) nevyhlási nové voľby dejísk majstrovstiev sveta 2018 a 2022. Zverejní aspoň časť správy vyšetrovateľa Michaela Garciu, ktorý skúmal možnú korupciu sprevádzajúcu stanovenie dejísk predmetných šampionátov - budú v Rusku a Katare.

slovakia

left justify in out

V piatok to oznámil prezident spomenutej organizácie Sepp Blatter počas MS klubov v Maroku. Povedal, že výsledky piatkového rokovania výkonného výboru umožnia FIFA pohnúť sa ďalej po štyroch rokoch kontroverzií.

 

"Boli sme v kríze, ale už pominula, pretože sme znova jednotní," vyhlásil 78-ročný Blatter, ktorý sa bude uchádzať o svoje piate funkčné obdobie. Predtým uviedol, že "niet právnych dôvodov zrušiť rozhodnutie z roku 2010 o dejiskách". 

 

Švajčiarsky funkcionár pripustil, že FIFA v budúcnosti môže odtajniť minimálne určité pasáže z Garciovej 430-stranovej správy, hoci spočiatku nástojil na striktnom zachovaní pravidiel o dôvernosti. 

 

V novembri nemecký šéf súdnej komory etickej komisie FIFA Joachim Eckert v 42-stranovom zhrnutí Garciovho raportu v princípe dal zelenú Rusku aj Kataru na pokračovanie príprav. Americký právnik verejne označil kolegovu verziu za dezinterpretáciu, odvolal sa, neuspel a v stredu na protest zložil funkciu. 

Blatter teraz predznamenal, že Garciove závery zverejnia vhodným spôsobom po tom, ako sa uzavrú konania voči piatim osobám. AP s odvolaním sa na vlastné zdroje znova referuje, že menoslov tvoria Nemec Franz Beckenbauer, Čiľan Harold Mayne-Nicholls, Španiel Ángel María Villar, Belgičan Michel D´Hooghe a Thajčan Worawí Makudí. Oddialenie prípadného zverejnenia Garciových poznatkov by mohlo nastať v prípade označenia niekoho z činovníkov za vinného a jeho následné odvolanie k Športovému arbitrážnemu súdu (CAS) vo švajčiarskom Lausanne. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies