FIFA zrušila Platiniho odvolaciu skratku

NETKY.SK • 22 December 2015, 16:19 • 2 min
FIFA zrušila Platiniho odvolaciu skratku

ZÜRICH - Michel Platini si nemôže skrátiť procedúru odvolania proti trestu zastavenia činnosti vo futbalovej sfére.

slovakia

left justify in out

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA), ktorej etická komisia v pondelok vyslovila verdikt v kauze, Francúza upozornila, že najskôr sa musí obrátiť na jej odvolací orgán. Až v prípade neúspechu je na rade posledná inštancia - Športový arbitrážny súd (CAS) v Lausanne. Platini chcel FIFA obísť, aby urýchlil celý proces a zachoval si nádej na účasť vo voľbách prezidenta FIFA, ktoré budú 26. februára. Zoznam kandidátov nadobudne definitívnu podobu mesiac pred mimoriadnym volebným kongresom v Zürichu a príslušná komisia doň môže Platiniho zahrnúť iba v prípade zrušenia dištancu.


Súdna komora etickej komisie FIFA zakázala prezidentovi Európskej futbalovej únie (UEFA) všetky aktivity spojené s odvetvím na nasledujúcich osem rokov a pridala aj pokutu 80-tisíc švajčiarskych frankov. Rovnaký dištanc dostal aj dosluhujúci prezident FIFA Sepp Blatter, ktorý v roku 2011 schválil platbu 2 milióny švajčiarskych frankov na Francúzov účet za služby poradcu odvedené v rokoch 1998 - 2002. Aj Švajčiar sa mieni odvolať, obaja to zrejme skúsia tiež na civilných súdoch.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies