FIFA zmenila v Zürichu miesto stretnutia svojich členov

NETKY.SK • 6 Október 2016, 10:32 • 2 min
FIFA zmenila v Zürichu miesto stretnutia svojich členov

LONDÝN - Stretnutie členov Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) sa už neuskutoční v zürišskom hoteli Baur au Lac, v ktorom sa minulý rok v máji uskutočnila policajná razia.

slovakia

left justify in out

Pri nej zatkli švajčiarski vyšetrovatelia niekoľko čelných funkcionárov strešnej organizácie a následne obvinili z úplatkárstva. Informovala o tom agentúra AP.

 

O zmene hotela rozhodla nová generálna sekretárka FIFA Fatma Samouraová. Miestom nových stretnutí bude ďalší zürišský komplex Hyatt. "Nie je to len o šetrení, je to skôr o posolstve, že ideme pracovať a postupne meniť veci," vyjadril sa viceprezident FIFA Victor Montagliani.

 

Rozhodnutie o zmene hotela prišlo po rozsiahlom korupčnom škandále, ktorý zasiahol FIFA 27. mája 2015, keď zatkli viacerých činovníkov. Celkovo obvinili viac ako 40 ľudí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies