FIFA zbavila obvinení belgického lekára D'Hoogheho

NETKY.SK • 24 Február 2015, 19:11 • 2 min
FIFA zbavila obvinení belgického lekára D'Hoogheho

ZÜRICH 24. februára (SITA) - Dlhoročného člena výkonného výboru Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) a belgického lekára Michela D'Hoogheho zbavili všetkých štyroch obvinení z akéhokoľvek nelegálneho konania vo voľbe dejísk majstrovstiev sveta v rokoch 2018 a 2022.

slovakia

left justify in out

D'Hooghe, ktorý pracuje 27 rokov v štruktúrach FIFA, poprel nekalú činnosť v hlasovaní, v ktorom neuspela jeho rodná krajina. Belgicko sa uchádzalo o organizáciu MS 2018 spolu s Holandskom, šampionát sa napokon uskutoční v Rusku.

 

Podľa FIFA maľba, ktorú D'Hooghe získal od ruského bývalého kolegu, "nemá žiadnu obchodnú hodnotu a išlo iba o priateľské gesto". Vyšetrovanie etickej komisie tiež vylúčilo, že D'Hooghe pomohol svojmu synovi získať miesto na športovej klinike Aspetar v Katare. D'Hooghe je šéfom lekárskych komisií FIFA a UEFA. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona