FIFA zaviedla prísnejší proces prideľovania MS, najbližšie bude hodnotiť ponuky uchádzačov o zorganizovanie MS 2026

NETKY.SK • 29 Máj 2018, 11:39 • 2 min
FIFA zaviedla prísnejší proces prideľovania MS, najbližšie bude hodnotiť ponuky uchádzačov o zorganizovanie MS 2026

ZÜRICH - Inšpektori Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) sa v stredu v Zürichu stretnú so zástupcami oboch kandidatúr na usporiadanie majstrovstiev sveta v roku 2026. O šampionát sa uchádza africký zástupca Maroko a spoločný severoamerický projekt v podaní USA, Kanady a Mexika. Víťaza určí hlasovanie, ktoré sa uskutoční 13. júna 2018.

slovakia

left justify in out

Organizačné výbory oboch záujemcov o "mundial" 2016 budú pred predstaviteľmi FIFA odpovedať na dôležité otázky spojené s prípravou podujatia. Príslušná komisia strešného orgánu svetového futbalu následne vyhodnotí obe ponuky. Zatiaľ nie je známe, kedy budú hodnotiace správy prístupné pre 207 členov FIFA, ktorí rozhodnú o dejisku MS 2026.

FIFA zaviedla prísnejší proces prideľovanie MS po veľkej kritike, ktorú v decembri 2010 zožalo hlasovanie o dejiskách MS 2018 a MS 2022. Mnohí členovia ignorovali technické správy a viaceré rizikové faktory, ktoré vtedy sprevádzali neskorších víťazov hlasovania Rusko, resp. Katar.

Nové pravidlá FIFA po novom umožňujú, že päťčlenná pracovná skupina môže v prípade nízkeho ohodnotenia vyškrtnúť niektorého z kandidátov. Oboch uchádzačov na usporiadanie MS 2026 musí pred konečným hlasovaním odobriť ešte Rada FIFA na svojom zasadnutí, ktoré bude 10. júna v Moskve. Iba v prípade kladného stanoviska tohto orgánu sa môžu o tri dni neskôr v hlasovaní rozhodnúť o dejisku svetového šampionátu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona