FIFA začala interné vyšetrovanie údajnej korupcie

NETKY.SK • 8 August 2015, 08:33 • 2 min
FIFA začala interné vyšetrovanie údajnej korupcie

ZÜRICH - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) začala interné vyšetrovanie údajnej korupcie, z ktorej 14 funkcionárov obvinili v máji americké a švajčiarske úrady. Pre agentúru Reuters to povedali dvaja ľudia blízki FIFA, ktorí zostali v anonymite.

slovakia

left justify in out

Členovia FIFA sa podľa zdroja podrobili minulý mesiac v Zürichu vyšetrovaniu za zatvorenými dvermi. Vyšetrovanie vedie paralelne s americkými a švajčiarskymi úradmi americký právnik Quinn Emanuel.

 

Svetový futbal sa dostal do krízy v máji po tom, čo na základe vyšetrovania amerických úradov obvinili z korupcie 14 ľudí, deväť funkcionárov FIFA a päť spolupracovníkov marketingových firiem, zaoberajúcich sa okrem iného predajom vysielacích práv. Úplatky za posledné dve desaťročia údajne presiahli 150 miliónov dolárov.

 

"FIFA spolupracuje s úradmi a o priebehu vyšetrovania nebude informovať," uviedol hovorca FIFA.

 

V reakcii na aféru dal šéf FIFA Sepp Blatter na začiatku júna, len niekoľko dní po svojom znovuzvolení, funkciu k dispozícii. Jeho nástupca bude známy po mimoriadnych voľbách vo februári.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies