FIFA vyšetruje Ďuricu za jeho vyjadrenia po dueli proti Anglicku

NETKY.SK • 19 September 2016, 14:00 • 2 min
FIFA vyšetruje Ďuricu za jeho vyjadrenia po dueli proti Anglicku

BRATISLAVA - Slovenský reprezentant Ján Ďurica čelí vyšetrovaniu zo strany Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). Tvrdia to viaceré britské médiá, napríklad Daily Mail.

slovakia

left justify in out

Dôvodom sú vyjadrenia skúseného 34-ročného stopéra (nar. 10. decembra 1981) po prehre A-tímu SR 4. septembra 2016 v trnavskej City Arene s Anglickom v úvodnom vystúpení oboch krajín v F-skupine európskej časti kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2018 do Ruska. Ako je známe, Slováci podľahli "Albiónu" tesne 0:1 gólom Adama Lallanu v piatej minúte nadstavenia druhého polčasu, keď od 57. min hrali domáci takmer 40 minút bez vylúčeného kapitána Martina Škrtela.

 

Frustrovaný Ďurica dal po spomenutej ouvertúre tejto eliminácie priechod emóciám a kriticky sa vyjadril nielen na futbalovú "veľkosť" Anglicka, ale aj na adresu 43-ročného srbského hlavného arbitra trnavského duelu Milorada Mažiča. "Myslím si, že rozhodca čakal, kedy Škrtel urobí nejaký faul. Zo skupiny je len jedna priama miestenka na majstrovstvá sveta, tak prečo by tam malo ísť práve Slovensko, keď je v nej aj Anglicko? Samozrejme, všetci budú vždy preferovať silnejšie mužstvo. Rozhodca presne vedel, ako to má urobiť," reagoval pred dvoma týždňami po smoliarskej prehre reprezentácie SR skúsený slovenský zadák, ktorý môže aj pykať za tieto svoje slová. Anglické médiá v bulvárnych titulkoch uvádzajú, že Ján Ďurica obvinil rozhodcu z ovplyvnenia zápasu.

 

Britský Daily Mail v článku informuje, že FIFA už začala vyšetrovanie v súvislosti s vyjadreniami Jána Ďuricu a v tejto záležitosti sa spojila aj so Slovenským futbalovým zväzom (SFZ), od ktorého žiada objasnenie situácie v prípade hráčových výrokov. V uverejnenom článku Daily Mail je aj citát hovorcu FIFA (bez konkretizovania jeho mena), ktorý ešte v piatok údajne poznamenal: "Môžem potvrdiť, že sa začalo predbežné vyšetrovanie v spomenutej veci."

 

Na slovenských futbalistov čaká už o necelé tri týždne druhé vystúpenie v F-skupine kvalifikácie MS 2018 - v sobotu 8. októbra o 20.45 h nastúpia v Ľubľane proti domácim hráčom Slovinska. Prípadná neúčasť 84-násobného reprezentanta a hráča tureckého Trabzonsporu Jána Ďuricu by bola veľkým oslabením aj vzhľadom na to, že tréner A-mužstva SR Ján Kozák takmer naisto nemôže rátať ani so stopérom tureckého Fenerbahce Istanbul Martinom Škrtelom (pre spomenuté vylúčenie v dueli s Anglickom, pozn.) a "čerstvo" ani s defenzívnym univerzálom Norbertom Gyömbérom z talianskeho klubu Delfino Pescara, ktorý si v sobotňajšom dueli Serie A zlomil lýtkovú kosť a bude minimálne mesiac nútene pauzovať.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona