FIFA vykázala za štyri roky zisk 338 miliónov dolárov

NETKY.SK • 29 Máj 2015, 14:34 • 2 min
FIFA vykázala za štyri roky zisk 338 miliónov dolárov

ZÜRICH - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) hospodárila v rokoch 2011 až 2014 s obratom 5,718 miliardy dolárov, čo je o 1,5 miliardy viac ako v predchádzajúcom štvorročnom období.

slovakia

left justify in out

FIFA vykázala v sledovanom čase zisk 338 miliónov dolárov a jej finančné rezervy sú momentálne vo výške 1,5 miliardy. Vyplýva to zo správy finančného riaditeľa Markusa Kattnera, ktorú predniesol v piatok na kongrese vo švajčiarskom Zürichu. "Počas posledného štvorročného cyklu sme mali nielen športový úspech na majstrovstvách sveta v Brazílii, ale aj finančný," uviedol vo svojej správe Kattner.

 

Na kongrese FIFA sa hovorilo aj o pridelení MS 2018 a 2022 do Ruska a Kataru. Podľa šéfa organizácie Seppa Blattera by súčasná korupčná aféra ani neexistovala, ak by sa pred piatimi rokmi zvolili iné krajiny. "Nemôžeme sa vracať v čase, nie sme prorokmi. Nevieme povedať, čo sa môže stať," povedal počas svojho piatkového prejavu Blatter a pokračoval: "Akceptujem, že prezident FIFA je zodpovedný za všetko, ale túto zodpovednosť chcem zdieľať s vami všetkými. Získať opäť reputáciu si vyžaduje mnoho času, ale musíme byť jednotní a bojovať ako tím."
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies