FIFA uvažuje nad novým formátom MS klubov, či dokonca globálnej Ligy národov

NETKY.SK • 24 Apríl 2018, 12:07 • 2 min
FIFA uvažuje nad novým formátom MS klubov, či dokonca globálnej Ligy národov

Ženeva - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) uvažuje o zmene formátu majstrovstiev sveta klubov na štvorročnú súťaž a o vytvorení celosvetovej súťaže národných tímov. Prezident FIFA Gianni Infantino už usporiadal stretnutie s predstaviteľmi niektorých popredných európskych klubov, ich združujúca organizácia (ECA - Asociácia európskych klubov) je však veľký odporca tejto myšlienky.

slovakia

left justify in out

Súťaž so štvorročným cyklom by mohla konkurovať Lige majstrov pod záštitou Európskej futbalovej únie (UEFA). Tá rovnako navrhla projekt globálnej Ligy národov, FIFA nań dostala ponuku na dvanásť rokov v hodnote 25 miliárd amerických dolárov od investorov z Číny či Saudskej Arábie.

 

"Vedieme neformálne diskusie s rôznymi zainteresovanými stranami. Prezident Infantino sa v blízkej budúcnosti stretne so šéfmi a generálnymi sekretármi konfederácií," citovala stanovisko FIFA agentúra AP.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies