FIFA ubezpečila Maroko, že Infantino nebude zasahovať do voľby dejiska MS 2026

NETKY.SK • 29 Marec 2018, 10:32 • 2 min
FIFA ubezpečila Maroko, že Infantino nebude zasahovať do voľby dejiska MS 2026

RABAT - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) v stredu informovala predstaviteľov marockej kandidatúry na usporiadanie záverečného turnaja majstrovstiev sveta v roku 2026, že prezident federácie Gianni Infantino nebude zasahovať do výberového procesu.

slovakia

left justify in out

Musela tak učiniť po tom, čo šéf marockej kandidatúry Moulay Hafid Elalamy vyhlásil, že sa obáva Infantinovej nestrannosti. Prezident FIFA by mal údajne podporovať kandidatúru tria USA, Kanada a Mexiko.

 

"Pripomíname, že Infantino nebude hlasovať na kongrese, ktorý rozhodne o pridelení šampionátu a že nie je súčasťou pracovnej skupiny, ktorá posudzuje spôsobilosť jednotlivých krajín na usporiadanie turnaja," uviedli zástupcovia FIFA v stanovisku pre agentúru AP.

 

"Kandidačný proces MS 2026 je férový, objektívny a transparentný," dodali. O organizátorovi MS rozhodnú reprezentanti 207 z 211 členských krajín FIFA. Zástupcovia kandidujúcich krajín nemôžu hlasovať.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies