FIFA trestala: Dva zápasy si nezahrajú Rugins či Yotún

NETKY.SK • 2 Október 2013, 13:52 • 2 min
FIFA trestala: Dva zápasy si nezahrajú Rugins či Yotún

BERN - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) potrestala zastavením činnosti na dva súťažné zápasy lotyšského reprezentanta Ritvarsa Ruginsa. Obranca Skonta Riga pyká za vylúčenie v septembrovom stretnutí kvalifikácie MS 2014 v Grécku (0:1). Lotyšom bude chýbať aj v záverečnom zápase G-skupiny proti Slovensku 15. októbra v Rige. Tréner Marians Pahars ho nenominoval. Ani jeden z tímov už nemá šancu postúpiť do Brazílie.

slovakia

left justify in out

Dvojzápasový dištanc dostali od FIFA aj Peruánec Victor Yotún, Chorvát Josip Šimunič a Kyle Lafferty zo Severného Írska. Dvadsaťtriročný obranca Yotún dostal červenú kartu v nervóznom septembrovom súboji juhoamerickej časti kvalifikácie proti Uruguaju, keď sa nechal vyprovokovať Luísom Suárezom. Uruguajský útočník známy svojím filmovaním sa po jednom zo súbojov začal zvíjať na trávniku a zatiaľ čo viacerí peruánski hráči sa iba prizerali jeho predstaveniu, Yotún stratil nervy a schmatol Suáreza za ruku, aby sa postavil. Rozhodca vytiahol hneď kartu červenej farby. Uruguajčania zásluhou dvoch Suárezových gólov, jedného z penalty po zákroku na neho, vyhrali v Lime 2:1.

Srbský futbalový zväz musí zaplatiť 50-tisíc švajčiarskych frankov za organizačné problémy s rizikovým stretnutím proti Chorvátsku a tiež za správanie domácich divákov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona