FIFA suspendovala bývalého afrického funkcionára za korupciu

NETKY.SK • 30 November 2018, 14:20 • 2 min
FIFA suspendovala bývalého afrického funkcionára za korupciu

Zürich- Etická komisia Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) udelila štvorročný zákaz činnosti a pokutu 75.000 švajčiarskych frankov bývalému africkému funkcionárovi, ktorý mal prijať úplatok od niekdajšieho prezidentského kandidáta Mohameda bin Hammama.

slovakia

left justify in out

Manuel Dende, bývalý šéf futbalovej asociácie v Demokratickej republike Svätého Tomáša a Princovho ostrova, mal dostať úplatok 50.000 amerických dolárov.

 

Podľa knihy "The Ugly Game" (Škaredá hra) odhaľujúcej korupčné praktiky katarského funkcionára, Dende údajne už v roku 2009 žiadal Bin Hammama, aby mu zaslal na osobný účet sumu 232.000 USD.

 

Tá mala pomôcť vybudovať prírodné trávniky v ostrovnej krajine pri západnom pobreží Afriky. Z Bin Hammamovej korešpodencie vyplýva, že mu o niekoľko mesiacov neskôr skutočne aj peniaze poslal, i keď nižšiu čiastku 50.000 dolárov. FIFA detaily korupčných obvinení nešpecifikovala.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Petra new
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies