FIFA sľúbila, že finálový trávnik na Soccer City bude OK

NETKY.SK • 6 Júl 2010, 12:28 • 2 min
FIFA sľúbila, že finálový trávnik na Soccer City bude OK

FIFA sľúbila, že finálový trávnik na Soccer City bude OK

slovakia

left justify in out

img

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) očakáva, že trávnik pre finálový zápas 19. MS v JAR na johannesburskom štadióne Soccer City bude špičkovo pripravený.
      Povrch hracej plochy na severnej strane futbalového chrámu v Sowete bol po štvrťfinálovom zápase Ghana - Uruguaj vyblednutý a v zlom stave. Organizátori ale okamžite konali a trávniku pomohli podpornými rastovými prípravkami. Na štadióne už dlhší čas platí zákaz oficiálnych predzápasových tréningov. "Odvolali sme viacero tréningov počas turnaja, aby sme zabezpečili, aby bol trávnik v najlepšom možnom stave. Neobávame sa, že by nebol povrch na nedeľňajšie finále pripravený najlepšie, ako sa dá," povedal hovorca FIFA Nicolas Maingot.
      Trávniky vo vysokej nadmorskej výške v Johannesburgu a Pretórii mali počas turnaja s regeneráciou pre nízke teploty, zatiaľ čo na juhu v Kapskom Meste a Port Elizabeth trpeli povrchy pre dážď. Napriek týmto ťažkostiam sú trávniky na šampionáte v oveľa lepšom stave ako boli pred rokom počas Pohára konfederácií. Preto sa ani žiadny z 32 účastníkov nesťažoval na kvalitu trávnatých plôch na štadiónoch.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies