FIFA spoznala svojho staronového prezidenta

NETKY.SK • 5 Jún 2019, 12:32 • 2 min
FIFA spoznala svojho staronového prezidenta

PARÍŽ - Prezident Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) sa minimálne na najbližšie štyri roky meniť nebude. Rozhodol o tom kongres v Paríži.

slovakia

left justify in out

Riadiaci orgán svetového futbalu vedie od roku 2016 Gianni Infantino a inak tomu nebude ani v najbližších rokoch. Na jeho čele by mal ostať minimálne do roku 2023. Hlasovanie na 69. Kongrese bolo iba formalitou, keďže 49-ročný muž, ktorý má švajčiarske aj talianske občianstvo, nemal protikandidáta. Na tento post nastúpil pred 3 rokmi po dlhoročnom prezidentovi Seppovi Blatterovi zo Švajčiarska.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sepp Blatter resigns 👏 #uefa#fifa#sepp#blatter#seppblater#fifaiscorrupt

Príspevok, ktorý zdieľa Futbol,Football,Soccer (@soccerwallpapers),

 

"Chcem pokračovať ďalšie štyri roky, pretože verím v moju prácu. Verím, že mám čo ponúknuť FIFA aj svetovému futbalu. Mám veľkú podporu od ľudí, ktorí chcú FIFA ako silnú organizáciu," povedal ešte pred zvolením.

 

Aj napriek tomu, že sa nikto iný o tento post neprihlásil, záujemcovia mohli tak spraviť do februára tohto roku. Infantinovi tak stačila nadpolovičná väčšina hlasov všetkých delegátov. Pred troma rokmi to mal ťažšie, keďže musel súperiť v konkurencii jordánskeho princa Aliho Al Husseina, Salmana Bin Ibrahima Al-Khalifu z Bahrajnu, Francúza Jérômea Champagneho a Juhoafričana Tokya Sexwaleho.

 

 

"Dnes už nikto nehovorí o krízach, nikto nehovorí o škandáloch, nikto nehovorí o korupcii. Hovoríme o futbale. Situáciu sme otočili. FIFA je synonymom vierohodnosti, dôvery, integrity, rovnosti a ľudských práv. Nerobíme špinavé zmluvy, skryté platby či niečo neetické s našimi peniazmi. Pre korupciu už vo FIFA nie je miesto. Korupciu už nikdy viac," povedal bývalý generálny sekretár UEFA 211 delegátom kongresu. 

 

 

"Za tri roky a štyri mesiace sa táto organizácia stala z toxickej a takmer kriminálnej spoločnosti na spoločnosť, ako by mala byť. Teda organizáciou, ktorá rozvíja futbal, a ktorú zaujíma futbal," dodal na záver. 

 

Gianni Infantino sa narodil 23. marca 1970 vo švajčiarskom Brigu. Pôvodne bol právnikom. Je ženatý a má 4 deti. V organizácii UEFA pôsobil od roku 2000. V máji 2007 sa stal zastupujúcim generálom riaditeľa, o dva roky neskôr generálnym sekretárom. V roku 2015 postúpil na člena reformnej komisie FIFA a od 26. februára 2016 zastáva post prezidenta. 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies