FIFA si po korupčnom škandále udobrovala sponzorov, tí čakajú reformy

NETKY.SK • 21 August 2015, 10:46 • 2 min
FIFA si po korupčnom škandále udobrovala sponzorov, tí čakajú reformy

ZÜRICH - Na pôde Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) sa vo štvrtok konalo stretnutie so zástupcami piatich významných sponzorov, ktorí sa po prepuknutí škandálu so skorumpovanými funkcionármi zaradili medzi kritikov riadiaceho orgánu na čele s jeho prezidentom Seppom Blatterom.

slovakia

left justify in out

Schôdzka za účasti zástupcov firiem Adidas, Budweiser, Coca-Cola, McDonald's a Visa prebehla za zatvorenými dverami v zürišskom sídle FIFA, spoza ktorých prenikli iba krátke oficiálne vyhlásenia. FIFA v tom svojom uviedla, že "potvrdila svoje záväzky vo vzťahu k transparentnosti, reformám a spolupráci s partnermi". Priebeh rokovania nebude viac komentovať.


"FIFA informovala sponzorov o posunoch v niekoľkých témach. Na stretnutí sme zdôraznili naše očakávania ohľadom rozsiahlej reformy. Spolupráca s FIFA pokračuje," referovala druhá strana. Na rokovaní z nezverejnených dôvodov chýbali zvyšní sponzori Gazprom a Hyundai. Nepadla ani zmienka o personálnom zastúpení v reformnej komisii, ktorú bude viesť bývalý generálny riaditeľ Medzinárodného olympijského výboru (MOV) Francois Carrard. Prvé stretnutie je naplánované na 2. - 3. septembra do Bernu a komerční partneri FIFA majú sľúbené dve miesta.


FIFA počíta pre majstrovstvá sveta 2018 v Rusku s celkovo 34 sponzormi. Plánovaný zisk zo zmlúv počas štvorročného cyklu je približne 6 miliárd amerických dolárov. Naplnenie cieľa je však ohrozené, pretože od skončenia MS 2014 v Brazílii FIFA neuzavrela žiaden nový kontrakt a podľa generálneho sekretára Jéroma Valckeho sa neočakáva žiaden veľký obchod do volieb prezidenta FIFA, ktoré budú 26. februára 2016.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies