FIFA schválila päť kandidátov na prezidenta, Platiniho prihlášku neschválili

NETKY.SK • 12 November 2015, 11:22 • 2 min
FIFA schválila päť kandidátov na prezidenta, Platiniho prihlášku neschválili

ZÜRICH - Piati kandidáti sa môžu uchádzať o post prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). Nie je medzi nimi šéf Európskej futbalovej únie (UEFA) Michel Platini, ktorému FIFA zatiaľ prihlášku neschválila.

slovakia

left justify in out

Podla agentúry DPA sa ale Francúz ešte môže stať šiestym kandidátom, keď mu vyprší 90-dňová suspendácia zo strany etickej komisie FIFA alebo ak uspeje s odvolaním sa voči svojmu trestu.

FIFA vo štvrtok uviedla, že volebná komisia schválila piatich oficiálnych kandidátov na prezidentský post. Sú nimi princ Ali Al Hussein z Jordánska, šejk Salman Bin Ebrahim Al Khalifa z Bahrajnu, Francúz Jerome Champagne, Švajčiar Gianni Infantino a Juhoafričan Tokyo Sexwale.

 

Platini je momentálne suspendovaný pre netransparentnú platbu dva milióny švajčiarskych frankov, ktorú od FIFA zinkasoval v období rokov 1999 až 2002. Obvinenia z korupcie ale odmieta. Dištanc mu vyprší 6. januára, etická komisia ho potom ale môže predĺžiť o ďalších 45 dní do 20. februára, čo je iba šesť dní pred voľbou prezidenta. Z pôvodne ohlasených kandidátov na uvoľnený post po Seppovi Blatterovi sa nebude môcť 26. februára budúceho roka uchádzať Libérijčan Musa Hassan Bility. Ten neprešiel pred volebnou komisiou kontrolou morálnej integrity. Proti tomuto rozhodnutiu FIFA je ešte možné sa odvolať na Športový arbitrážny súd (CAS).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies