FIFA rozšírila trom hráčom tresty za ovplyvňovanie zápasov

NETKY.SK • 22 November 2013, 18:47 • 2 min
FIFA rozšírila trom hráčom tresty za ovplyvňovanie zápasov

ZÜRICH - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) rozšírila územnú pôsobnosť trestov pre dvoch hráčov zo Salvádoru a jedného z Moldavska na celý svet.

slovakia

left justify in out

Dvojica futbalistov zo stredoamerického štátu, ktorých mená FIFA nezverejnila, dostala dištanc na šesť mesiacov, respektíve päť rokov za ovplyvňovanie výsledkov medzištátnych stretnutí reprezentačného "áčka" i výberu do 20 rokov. K manipulácii prišlo v roku 2010.

Moldavčan Serhij Laščenkov dostal pred tromi rokmi od Ukrajinskej futbalovej federácie päťročný zákaz činnosti po tom, čo bol zapletený do stávkovacieho škandálu v domácej najvyššej súťaži. Ovplyvnený mal byť zápas medzi Metalistom Charkov a Karpaty Ľvov v sezóne 2007/2008. FIFA vo svojom vyhlásení uviedla, že v prípade spomínanej hráčskej trojice disciplinárna komisia rozšírila verdikty národných zväzov na medzinárodnú pôsobnosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona