FIFA rozšírila pôsobnosť trestov za ovplyvňovanie zápasov

NETKY.SK • 1 Apríl 2015, 18:15 • 2 min
FIFA rozšírila pôsobnosť trestov za ovplyvňovanie zápasov

ZÜRICH 1. apríla (SITA) - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) rozšírila pôsobnosť trestov pre hráčov usvedčených z ovplyvňovania zápasov na celosvetovú.

slovakia

left justify in out

Disciplinárna komisia na svojom zasadnutí ešte 5. decembra 2014 potrestala 21 hráčov dištancom od 1 roka až po doživotné vylúčenie z futbalového diania pre účasť na manipulácii s výsledkami. Okrem hráčov z estónskej, lotyšskej, moldavskej a švédskej ligy korupčná aféra neobišla ani susednú Českú republiku, kde tamojšia futbalová asociácia penalizovala 35-ročného útočníka Davida Placáka päťročným zákazom činnosti za ovplyvňovanie duelov v tretej najvyššej českej súťaži. Opatrenie disciplinárnych orgánov FIFA súvisí s iniciatívou bližšej spolupráce s národnými zväzmi a Interpolom v snahe obmedziť nelegálne aktivity vo futbale. Informácie pochádzajú z oficiálnej stránky FIFA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona