FIFA rozhodla: Finále MS 2022 v Katare bude 18. decembra

NETKY.SK • 19 Marec 2015, 19:02 • 2 min
FIFA rozhodla: Finále MS 2022 v Katare bude 18. decembra

ZÜRICH - Finále futbalových majstrovstiev sveta 2022 v Katare sa uskutoční 18. decembra. Po rokovaní svojho výkonného výboru vo švajčiarskom Zürichu to oznámila Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) prostredníctvom hovorcu Waltera De Gregoria, ktorý však neuviedol termín začiatku šampionátu.

slovakia

left justify in out

Konkretizoval, že exekutíva sa prikláňa k podujatiu rozvrhnutému do 28 dní. Znamenalo by to otvárací zápas 21. novembra. De Gregorio predznamenal, že rozhodnutie zverejnia v piatok. FIFA nepristúpila na návrh Európskej futbalovej únie (UEFA), aby sa finále MS 2022 konalo až 23. decembra. Pomohla tým Britom: anglická Premier League tradične má jedno kolo na programe 26. decembra. Ak šampionát skutočne potrvá 28 dní, bolo by to o štyri dni menej ako obvykle, čím by sa okresal čas pobytu hráčov mimo svojich klubov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies