FIFA rozdelí klubom 209 miliónov USD za hráčov na MS

NETKY.SK • 20 Marec 2015, 14:44 • 2 min
FIFA rozdelí klubom 209 miliónov USD za hráčov na MS

ZÜRICH - Futbalové kluby zinkasujú za uvoľnenie hráčov na majstrovstvá sveta v rokoch 2018 a 2022 v oboch prípadoch 209 miliónov amerických dolárov. Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) sa na sume dohodla s Asociáciou európskych klubov.

slovakia

left justify in out

Financie sú určené pre všetky kontinenty a takmer trojnásobne prevyšujú cifru 70 miliónov USD, ktorú FIFA uvoľnila klubom z príjmov za vlaňajší šampionát v Brazílii. Dohodou sa vyriešil problém s nastolením požiadavky európskych klubov, aby boli odškodnené za uvoľnenie reprezentantov pre MS 2022 v Katare, ktoré sa uskutočnia v novembri a decembri.

 

"Urobili sme veľký krok dopredu vo vzťahu medzi FIFA a klubmi, aby sme nastolili atmosféru vzájomnej a konštruktívnej spolupráce," uviedol prezident FIFA Sepp Blatter, ktorý zmluvou získal ďalší bod pred májovými voľbami.

 

Peniaze za hráčov sa budú rozdeľovať podľa kľúča, ktorý zohľadňuje počet dní strávených na záverečnom turnaji. Súčasťou dohody je aj pokračovanie programu poistenia hráčov pre prípad zranenia pri plnení reprezentačných povinností. V uplynulom štvorročnom cykle FIFA kompenzovala klubom zdravotné výpadky futbalistov 88 miliónmi dolárov.

 

Pre porovnanie, Európska futbalová únia (UEFA) za účasť na kontinentálnom šampionáte 2016 vo Francúzsku rozdelí klubom 150 miliónov eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona