FIFA prišla o troch sponzorov MS, na lane má nových

NETKY.SK • 23 Január 2015, 13:11 • 2 min
FIFA prišla o troch sponzorov MS, na lane má nových

ZÜRICH - Traja sponzori druhej kategórie nepodporia najbližšie futbalové majstrovstvá sveta, ktoré sa v roku 2018 uskutočnia v Rusku.

slovakia

left justify in out

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) to považuje za jav v športovom biznise bežný. V decembri vypršali zmluvy so značkami Castrol, Continental a Johnson & Johnson a nové neboli podpísané. V druhej kategórii partnerov svetového šampionátu figurovalo osem firiem, ktoré vlani za možnosť propagácie počas turnaja v Brazílii zaplatili spolu 524 miliónov amerických dolárov.

 

"Rotácia a ukončenie sponzorského cyklu sú prirodzenou súčasťou trhu," povedal marketingový riaditeľ FIFA Thierry Weil a prezradil, že rokovania s potenciálnymi nástupcami sú v pokročilom štádiu. FIFA vraj v súvislosti s MS 2018 plánuje dokonca rozšíriť počet sponzorov, a to predovšetkým v tretej - národnej či regionálnej kategórii. 

 

Z partnerov druhej kategórie predĺžili zmluvy pre MS 2018 Budweiser a McDonald's. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona