FIFA predĺžila uzávierku hlasovania o hráča roka 2013

NETKY.SK • 20 November 2013, 13:32 • 2 min
FIFA predĺžila uzávierku hlasovania o hráča roka 2013

ZÜRICH - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) oddialila termín ukončenia hlasovania na ocenenie Zlatá lopta FIFA pre najlepšieho hráča planéty za rok 2013. Strešný orgán svetového futbalu informoval, že voliť sa bude dať po novom až do 29. novembra. Dôvodom je údajne skutočnosť, že príliš veľa voličov nestihlo pôvodnú uzávierku (15. novembra).

slovakia

left justify in out

Nový systém dáva väčšie nádeje na víťazstvo portugalskému útočníkovi Realu Madrid Cristianovi Ronaldovi, ktorý v utorok hetrikom rozhodol o postupe svojej krajiny na budúcoročné majstrovstvá sveta do Brazílie. Portugalsko vyhralo vo Švédsku 3:2. V minulotýždňovom prvom zápase doma zvíťazili zverenci Paula Benta 1:0, tiež skóroval 28-ročný rodák z Funchalu.

Najlepšieho futbalistu sveta za rok 2013 vyberú tréneri a kapitáni národných tímov a tiež žurnalisti z každej z 209 členských krajín Európskej futbalovej únie (UEFA). Pôvodné hlasovanie sa malo uskutočniť v termíne od 28. októbra do 15. novembra. Víťazom ostatných štyroch ročníkov sa stal Argentínčan Lionel Messi z FC Barcelona.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies