FIFA povolila dvom Albáncom hrať za Kosovo proti Fínsku

NETKY.SK • 5 September 2016, 15:40 • 2 min
FIFA povolila dvom Albáncom hrať za Kosovo proti Fínsku

ZÜRICH - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) schválila dvom albánskym hráčom reprezentovať Kosovo v zápasoch kvalifikácie MS 2018.

slovakia

left justify in out

V nominácii na pondelkový duel s Fínskom figurujú už aj brankár Samir Ujkani a stredopoliar Alban Meha. Ďalší štyria hráči si podali žiadosť. 

 

Kosovo získalo členstvo v FIFA v máji tohto roku a kvalifikáciu MS hrá prvýkrát. V bojoch o účasť v Rusku sa okrem Fínska stretne aj s Chorvátskom, Islandom, Tureckom a Ukrajinou.

 

FIFA doposiaľ povolila reprezentovať Kosovo deviatim futbalistom, ktorí predtým hrali za šesť európskych krajín.

 

Už aj Ujkani a Meha oficiálne Kosovčanmi

 

Ide napospol o futbalistov s kosovským pôvodom, ktorí už v minulosti reprezentovali iné krajiny. Zvyšné kvarteto tvoria Amir Rrahmani, Herolind Shala a Milot Rashica, ktorí už majú na konte viacero štartov za Albánsko, ako aj Valon Berisha, ktorý 19-krát hájil farby Nórska. 


V ostatných týždňoch sa špekulovalo o tom, že kosovský dres by si mohli obliecť aj švajčiarski reprezentanti Granit Xhaka a Xherdan Shaqiri, Fín Shefki Kuqi či Albánec Lorik Cana. Prvý menovaný pred niekoľkými dňami zaslal FIFA otvorený list, v ktorom vyslovil túžbu naďalej hrať za Švajčiarsko. Za Kosovo však bude nastupovať útočník Albert Bunjaku, ktorý sa so švajčiarskym tímom zúčastnil na MS 2010 v JAR. 


FIFA už dávnejšie odobrila kosovský dres pre ďalších deviatich futbalistov, v minulosti reprezentantov šiestich rôznych európskych krajín. 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies