FIFA potvrdila, že sa bude zaoberať termínom MS 2022 v Katare

NETKY.SK • 23 September 2013, 16:01 • 2 min
FIFA potvrdila, že sa bude zaoberať termínom MS 2022 v Katare

ZÜRICH - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) potvrdila, že sa začiatkom októbra na zasadnutí exekutívy bude zaoberať hracím termínom svetového šampionátu 2022 v Katare.

slovakia

left justify in out

Výkonný výbor bude mať 3.-4. októbra na v pondelok zverejnenom programe aj bod: "MS FIFA Katar, termín turnaja." Naplní sa tak júlový sľub šéfa FIFA Seppa Blattera, že na najbližšie zasadnutie exekutívy dá návrh rokovať o tomto probléme.

Zástupcovia 54 európskych futbalových federácií sa minulý týždeň v chorvátskom Dubrovníku zhodli na tom, že je pre obrovské horúčavy "nemožné" usporiadať MS 2022 v Katare v pôvodne avizovanom letnom termíne. Presunutie šampionátu na zimné mesiace zasa znepokojilo predstaviteľov najprestížnejších európskych líg, pretože turnaj by výrazne narušil kalendár domácich súťaží v jednotlivých krajinách. Katar v odpovedi na narastajúce obavy zdôraznil, že je schopný vybudovať chladiace zariadenia na štadiónoch tak, aby sa šampionát mohol uskutočniť aj v lete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies