FIFA potvrdila zákaz prestupov pre FC Barcelona

NETKY.SK • 20 August 2014, 12:56 • 2 min
FIFA potvrdila zákaz prestupov pre FC Barcelona

ZÜRICH - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) zamietla odvolanie FC Barcelona proti zákazu hráčskych transferov na jeden rok.

slovakia

left justify in out

Trest mal pôvodne platiť do leta 2015 a vzťahovať sa mal na dve najbližšie prestupové obdobia. Podľa disciplinárnej komisie FIFA Katalánci preukázateľne porušili pravidlá týkajúce sa transferov a registrácií hráčov do 18 rokov. Katalánci zákaz napadli, v apríli ho FIFA dočasne zmrazila až do rozhodnutia o odvolaní. Klub vopred avizoval, že v prípade očakávaného zamietnutia je pripravený hnať vec na Športový arbitrážny súd v Lausanne. Dočasné zrušenie sankcie využili Barcelončania na angažovanie novej brankárskej jednotky Marca-Andrého Ter Stegena či útočníka Luisa Suáreza.

 

Podľa vyšetrovania FIFA Barcelona porušila pravidlá v desiatich prípadoch hráčov do osemnásť rokov. Súčasťou sankcií jej aj pokuta 450 000 švajčiarskych frankov a nariadenie do 90 dní vykonať nápravu v súvislosti s predmetnými hráčmi. Sankciu 500 000 CHF dostala Španielska kráľovská futbalová federácia (RFEF), v tomto prípade si disciplinárka vyžiadala systémové opatrenia do jedného roka. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona