FIFA potvrdila siedmich kandidátov na post prezidenta, Nakhida vylúčili

NETKY.SK • 28 Október 2015, 12:04 • 2 min
FIFA potvrdila siedmich kandidátov na post prezidenta, Nakhida vylúčili

BERLÍN - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) v stredu akceptovala sedem prezidentských kandidátov, z ktorých jeden nahradí Josepha Blattera na pozícii prezidenta FIFA. Z okruhu uchádzačov vylúčila bývalého hráča Davida Nakhida. Voľby sa uskutočnia na mimoriadnom kongrese 26. februára 2016 vo švajčiarskom Zürichu.

slovakia

left justify in out

FIFA neakceptovala kandidatúru Nakhida z Trinidadu a Tobaga, pretože nesplnili požiadavku podpory piatich národných asociácií. Síce do prihlášky dodal potvrdenie od kvinteta, jedna z asociácií však už predtým nominovala iného kandidáta, čo je v rozpore s pravidlami FIFA. Gianni Infantino, generálny sekretár Európskej futbalovej únie (UEFA), člen bahrajnskej kráľovskej rodiny šejk Salman bin Ibrahim Al Khalifa a šéf Libérijskej futbalovej asociácie Musa Bility potvrdili svoju kandidatúru v pondelok, teda v posledný možný termín.

 

Medzi kandidátmi je aj prezident UEFA Michel Platini, jordánsky princ Ali Bin Al Hussein, bývalý funkcionár FIFA Jerome Champagne a juhoafrický podnikateľ a bojovník proti apartheidu Tokyo Sexwale. Platini bol favorit predtým, než ho etická komisia FIFA suspendovala na 90 dní pre vyšetrovanie z korupcie. Preto volebný výbor zatiaľ nespracoval jeho kandidatúru. "Ak tento trest vyprší alebo ho zrušia pred prezidentskými voľbami, volebná komisia rozhodne, ako s kandidatúrou postupovať," uvádza sa vo vyhlásení. Ostatných kandidátov posúdi výbor a čaká ich pohovor pred etickou komisiou FIFA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona