FIFA potrestala Barcelonu: Do leta 2015 bez transferov

NETKY.SK • 2 Apríl 2014, 13:28 • 2 min
FIFA potrestala Barcelonu: Do leta 2015 bez transferov

ZÜRICH - Španielsky futbalový gigant FC Barcelona bude do leta 2015 bez akýchkoľvek transferov - na domácej aj medzinárodnej úrovni.

slovakia

left justify in out

Disciplinárna komisia Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) totiž potrestala katalánsky klub zákazom prestupov v najbližších dvoch obdobiach za preukázané porušenie pravidiel, ktoré sa týka transferov a registrácií hráčov do 18 rokov. Barca okrem toho musí zaplatiť pokutu 450 000 švajčiarskych frankov a do 90 dní vykonať nápravu v súvislosti s predmetnými hráčmi. Sankciu 500 000 CHF dostala Španielska kráľovská futbalová federácia (RFEF), v tomto prípade si disciplinárka vyžiadala systémové opatrenia do jedného roka.

 

Podľa vyšetrovania Barcelona porušila pravidlá v desiatich prípadoch hráčov do osemnásť rokov. "Snažíme sa chrániť mladých hráčov, pretože sťahovanie z jednej krajiny do druhej síce môže pomôcť ich športovej kariére, ale vo väčšine prípadov neprospieva ich osobnostnému rastu. Preto je k týmto prestupom potrebné povolenie špeciálnej komisie," uviedla vo vyhlásení FIFA. 

 

Prestupy v Barcelone prešetrujú už druhýkrát v krátkej dobe. V januári sa objavili nejasnosti o cene za prestup Neymara do Santosu, po ktorých odstúpil dovtedajší prezident klubu Sandro Rosell. Nové vedenie síce trvá na tom, že transfer bol v súlade so zákonmi, ale radšej zaplatilo daňovému úradu 13,5 milióna eur, aby nevznikli ďalšie problémy. 

 

Barcelona sa proti trestu od FIFA môže odvolať. Podobnú suspendáciu dostala v roku 2010 Chelsea, ale uspela na Športovom arbitrážnom súde s odvolaním. Ak by Katalánci neboli úspešní, mali by menšie problémy. Pre zranenie kolena prišli o brankársku jednotku Victora Valdésa, ktorý navyše chce opustiť klub. V prípade, že sa Barcelona odvolá, súčasné rozhodnutie zmrazia do definitívneho verdiktu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies