FIFA postavila mimo hry aj Thajčana Makudiho

NETKY.SK • 12 Október 2015, 15:26 • 2 min
FIFA postavila mimo hry aj Thajčana Makudiho

ZÜRICH - Etická komisia Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) pokračuje vo funkcionárskych čistkách, vo štvrtok na 90 dní zastavila výkon všetkých aktivít spojených s futbalom prezidentovi thajskej národnej asociácie (FAT) Worawimu Makudimu.

slovakia

left justify in out

Trestný súd v Bangkoku už v júli odsúdil Makudiho na 16 mesiacov podmienečne za podvod, vďaka ktorému sa v roku 2013 dostal na čelo FAT. Rovnaký rozsudok si vypočul aj bývalý generálny sekretár organizácie Ong-art Korsinka. Bývalý člen exekutívy Medzinárodnej futbalovej federácie (do mája tohto roku) a Ong-art boli uznaní vinnými z falšovania dokumentov týkajúcich sa volieb. Vzhľadom na poľahčujúcu okolnosť prvého činu tohto druhu súd zmiernil navrhovaný trest dva roky odňatia slobody a pokutu 6000 bahtov (160 eur) a siahol po spomenutej sadzbe. Trest od FIFA šak pravdepodobne súvisí s Makudiho rolou v skorumpovaných voľbách organizátorov majstrovstiev sveta 2018 a 2022.


Súdna komora etickej komisie na čele s nemeckým právnikom Joachimom Eckertom začala v poslednom čase uplatňovať nekompromisný postoj voči funkcionárom podozrivým z podvodov. Minulý týždeň naň doplatili oveľa renomovanejšie osobnosti svetového futbalu - dosluhujúci prezident FIFA Sepp Blatter, favorit nadchádzajúcich mimoriadnych volieb Michel Platini, ďalší kandidát na post lídra riadiaceho orgánu svetového futbalu Čchung Mong-jun či generálny sekretár FIFA Jérome Valcke.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies