FIFA podala trestné oznámenie na komika, ktorý narušil tlačovku Blattera

NETKY.SK • 21 Júl 2015, 14:27 • 2 min
FIFA podala trestné oznámenie na komika, ktorý narušil tlačovku Blattera

ZÜRICH - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) podala trestné oznámenie na britského komika Simona Brodkina, ktorý v pondelok prerušil tlačovú konferenciu prezidenta organizácie Seppa Blattera. Mal sa dopustiť neoprávneného vniknutia na cudzí pozemok.

slovakia

left justify in out

Brodkin sa na začiatku tlačovky v Zürichu postavil pred Blattera a na funkcionára hádzal falošné dolárové bankovky so slovami: "Toto je pre KĽDR 2026. Ako ambasádor severokórejského futbalu som šťastný, že prišlo k dohode medzi FIFA a KĽDR o usporiadaní MS 2026."
     

Z miestnosti komika vyviedli pracovníci ochranky. Blatter následne posunul štart tlačovky, ktorá sa tak začala asi o desať minút neskôr. "Musíme tu najprv poupratovať, aby sme sa mohli baviť o futbale. Toto nemalo nič spoločné s futbalom," reagoval rozhorčený Blatter.
     

Brodkina po incidente transportovali na policajnú stanicu, vypočúvali ho a následne prepustili. Švajčiarska prokuratúra teraz musí rozhodnúť, či začne voči nemu trestné stíhanie, informovala agentúra dpa.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies