FIFA oznámila rozdelenie do košov pred žrebom turnajov OH

NETKY.SK • 8 Apríl 2016, 20:48 • 2 min
FIFA oznámila rozdelenie do košov pred žrebom turnajov OH

RIO DE JANEIRO - Žreb vo štvrtok 14. apríla rozhodne o zložení základných skupín mužského a ženského turnaja augustových olympijských hier v brazílskom Riu de Janeiro.

slovakia

left justify in out

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) oznámila rozdelenie do košov, z ktorých budú ťahať účastníkov. Na turnaji pod piatimi kruhmi sa zúčastní šestnásť mužských reprezentácií - tímy Brazílie, Argentíny, Kolumbie, Fidži, Hondurasu, Mexika, Dánska, Nemecka, Portugalska, Švédska, Iraku, Japonska, Kórejskej republiky, Alžírska, Nigérie a JAR. V rámci 12-členného ženského turnaja sa predstavia Brazília, Kolumbia, Francúzsko, Nemecko, Švédsko, JAR, Zimbabwe, Nový Zéland, Kanada, USA, Austrália a Čína.

Mužská reprezentácia hostiteľskej krajiny má pri žrebe istú prvú pozíciu v A-skupine, ženský výber Brazílie bude figurovať v E-skupine, obe národné družstvá "kanárikov" sú v prvom koši.

 

Rozdelenie do košov pre mužský turnaj určili výsledky z ostatných piatich olympijských hier; bonus získali tímy, ktoré sú úradujúcimi kontinentálnymi šampiónmi v príslušnej vekovej kategórii. Nasadenie u žien určilo poradie v marcovom rebríčku Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). Pre žreb oboch turnajov platí, že v jednej skupine sa nemôžu stretnúť tímy z rovnakej kontinentálnej konfederácie.

Žreb olympijských futbalových turnajov sa uskutoční vo štvrtok 14. 4. na štadióne Maracana v Riu o 15.30 h SELČ. Na ostatných OH 2012 v Londýne triumfovali Mexičania a Američanky.

Rozdelenie do košov pred žrebom futbalových turnajov na OH 2016 v brazílskom Riu de Janeiro:

MUŽI - vzniknú štyri skupiny (A, B, C, D), každá so štyrmi mužstvami:
I. kôš: Brazília, Argentína, Mexiko, Japonsko
II. kôš: Nigéria, Kórejská republika, Honduras, Irak
III. kôš: Švédsko, Fidži, Portugalsko, JAR
IV. kôš: Alžírsko, Kolumbia, Dánsko, Nemecko


ŽENY - vzniknú tri skupiny (E, F, G), každá so štyrmi družstvami:
I. kôš: Brazília, USA, Nemecko
II. kôš: Francúzsko, Austrália, Švédsko
III. kôš: Kanada, Čína, Nový Zéland
IV. kôš: Kolumbia, JAR, Zimbabwe



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies