FIFA odmieta pristúpiť na požiadavky odobrať Rusku MS 2018

NETKY.SK • 25 Júl 2014, 14:35 • 2 min
FIFA odmieta pristúpiť na požiadavky odobrať Rusku MS 2018

ZÜRICH - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) odmieta pristúpiť na volania politikov po odobratí majstrovstiev sveta 2018 Rusku. Skonštatovala, že konanie šampionátu môže podnietiť pozitívne zmeny.

slovakia

left justify in out

FIFA vo svojom stanovisku ďalej uviedla, že podporuje všetky mierotvorné a demokratické diskusie a odsudzuje akékoľvek formy násilia. Dodala, že prípadné bojkotovanie športových podujatí či nastoľovanie politiky izolácie a konfrontácie nemá zmysel. Komuniké upozorňuje, že MS môžu byť platformou na prejavenie dobrej vôle. 

 

V podobnom duchu sa prostredníctvom hovorcu Georga Streitera vyjadrila nemecká vláda, keď na kontroverzné udalosti v regióne a napätú bezpečnostnú situáciu poukazovali napríklad minister vnútra a športu Hessenska Peter Beuth pre Bild či ďalší nemecký politik Michael Fuchs cez Handelsblatt. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona