FIFA nepotrestala Suáreza za incident zo zápasu v Čile

NETKY.SK • 9 Máj 2013, 11:38 • 2 min
FIFA nepotrestala Suáreza za incident zo zápasu v Čile

MONTEVIDEO - Uruguajský futbalista Luis Suárez nachádza na medzinárodnej scéne viac pochopenia pre svoje výčiny ako na Britských ostrovoch, za udretie Gonzala Jaru v marcovom zápase kvalifikácie MS 2014 proti Čile pykať nebude.

slovakia

left justify in out

Referovala o tom Uruguajská futbalová federácia. Prípad vyšetrovala Medzinárodná futbalová federácia (FIFA). Incident, ktorému predchádzal vzájomný súboj oboch hráčov v šestnástke Čile, sa odohral počas exekúcie následného rohového kopu. Argentínsky rozhodca Néstor Pitana ho ponechal bez povšimnutia. Útočník FC Liverpool zasiahol domáceho obrancu päsťou do krku. Pre uruguajské médiá tvrdil, že ho Jara pred tým chytil za genitálie.

Suárez za inú situáciu dostal v zápase žltú kartu a nemôže nastúpiť na júnový kvalifikačný duel s Venezuelou. Čiľania vyhrali 2:0. Úradujúci juhoamerickí šampióni Uruguajčania z ostatných šiestich duelov kvalifikácie získali iba dva body a ich účasť na záverečnom turnaji v Brazílii je ohrozená. Momentálne im patrí nepostupová šiesta priečka v tabuľke. 

V najvyššej anglickej futbalovej súťaži dostal Suárez exemplárny desaťzápasový dištanc za uhryznutie do ruky obrancu FC Chelsea Branislava Ivanoviča a klubová sezóna sa pre neho prakticky skončila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies