FIFA nepotrestá Nigériu, prezident federácie sa vrátil do práce

NETKY.SK • 9 September 2014, 18:09 • 2 min
FIFA nepotrestá Nigériu, prezident federácie sa vrátil do práce

KAPSKÉ MESTO - Nigéria definitívne unikla trestu od Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA), ktorý africkej krajine hrozil za to, že po majstrovstvách sveta v Brazílii zvrhla vláda vedenie futbalovej federácie (NFF). Zamestnanci federácie sa na začiatku týždňa vrátili do práce. Informáciu priniesla FIFA.

slovakia

left justify in out

V krajine afrických šampiónov to vrelo krátko po MS v Brazílii, kde Nigéria nepostúpila zo skupiny a neúspech si odniesol prezident NFF Aminu Maigari. Toho miestna vláda aj s jeho zamestnancami odvolala z funkcie a až do pondelka sa na úrade normálne nepracovalo. Nigérii hrozilo, že jej FIFA zastaví činnosť vo všetkých medzinárodných súťažiach. "Situácia v Nigérii sa dostala do normálu a preto NFF nepotrestáme," uviedla v stanovisku FIFA.

 

Nigéria tak môže v stredu nastúpiť v juhoafrickom Kapskom Meste v ďalšom zápase kvalifikácie o postup na Africký pohár 2015. Vo svojom úvodnom vystúpení v kvalifikácii pripravili nigérijskí futbalisti svojim fanúšikom nemilé prekvapenie, keď podľahli Kongu 0:2 a po 33 rokoch prehrali na domácom ihrisku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies