FIFA neplánuje zmeny systému pri voľbe dejiska svetového šampionátu

NETKY.SK • 7 December 2010, 08:16 • 2 min
FIFA neplánuje zmeny systému pri voľbe dejiska svetového šampionátu

FIFA neplánuje zmeny systému pri voľbe dejiska svetového šampionátu

slovakia

left justify in out

img

Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) neplánuje robiť zmeny systému pri voľbe dejiska majstrovstiev sveta. V pondelok to uviedol generálny sekretár FIFA Jerome Valcke, ktorý tak reagoval na kritiku pri nedávnej voľbe úspešných kandidatúr Ruska (MS 2018) a Kataru (MS 2022).
      Podľa viacerých kritikov sprevádzala voľby až prílišná aktivita a zapájanie politických špičiek. Voľby tak boli údajne až príliš spolitizované. "Ešte sme len minulý štvrtok volili, takže o prípadnej zmene, či reforme volebného systému sme nediskutovali. V týchto dňoch to rozhodne nie je pre nás hlavná téma," uviedol Valcke.
      Samotného volebného procesu sa zúčastnilo len 22 z pôvodného počtu 24 členov, pretože dvoch členov exekutívy, Reynalda Temariiho z Tahiti a Amosa Adamua z Nigérie vylúčila FIFA pre podozrenie z korupcie. "Myslím, že sme dobre zareagovali na vzniknutú situáciu. Členov výkonného výboru sme suspendovali. Rozhodne sa nemáme, za čo hanbiť," reagoval Valcke, ktorý dodal, že o dejisku finálového turnaja MS 2026 sa nebude rozhodovať skôr ako v roku 2018.
      Informovala agentúra Reuters.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies