FIFA neplánuje zmeniť rozhodnutie o dejisku MS 2022

NETKY.SK • 24 Apríl 2015, 11:08 • 2 min
FIFA neplánuje zmeniť rozhodnutie o dejisku MS 2022

ZÜRICH - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) zamietla výzvu zo strany európskych zákonodarcov opäť spustiť hlasovací proces v súvislosti s výberom hostiteľa majstrovstiev sveta 2022, ktoré sa majú uskutočniť v Katare.

slovakia

left justify in out

FIFA reagovala na štvrtkovú diskusiu Parlamentného zhromaždenia Rady Európy (PZ RE) vyjadrením, že "nemá žiadnu právnu povinnosť zrušiť rozhodnutie výkonného výboru".

 

Predstaviteľov organizácie (PZ RE), ktorá združuje 47 európskych krajín, znepokojuje spôsob financovania kampane pred voľbou dejiska šampionátu a možná korupcia pri hlasovaní o práve usporiadať turnaj, poukázalo na ňu britské periodikum The Sunday Times. Podľa neho bývalý člen FIFA Mohamed bin Hammam údajne zaplatil iným funkcionárom 5 miliónov amerických dolárov na podporu ašpirantúry arabskej krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies