FIFA nemá v pláne zrušiť Pohár konfederácií 2013

NETKY.SK • 21 Jún 2013, 15:06 • 2 min
FIFA nemá v pláne zrušiť Pohár konfederácií 2013

RIO DE JANEIRO - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) si nepripúšťa možnosť zrušenia Pohára konfederácií 2013 pre demonštrácie, ktoré vo štvrtok do ulíc viac ako osemdesiatich brazílskych miest pritiahli približne milión obyvateľov.

slovakia

left justify in out

Protesty sú sprevádzané násilím a vo štvrtok si vyžiadali aj obeť v osobe 18-ročného mladíka, ktorý zomrel po tom, ako ho po prelomení barikády zrazilo auto v štáte Sao Paulo. Polícii sa vo štvrtok nedarilo udržať poriadok vo viacerých mestách. Na rozohnanie demonštrantov použila slzotvorný plyn a príslušníci zásahových síl do davu strieľali aj gumové projektily. Brazílska prezidentka Dilma Rousseffová zvolala na piatok mimoriadne rokovanie vlády.

V súvislosti s bezpečnostnou situáciou sa začalo špekulovať o zrušení podujatia, ktoré je generálkou na budúcoročné majstrovstvá sveta. Brazíliu by mohol takýto krok vyjsť draho. FIFA má v tom prípade právo žiadať kompenzáciu. V piatok je na turnaji voľný deň, ďalšie zápasy sú na programe v sobotu v Salvadore a Belo Horizonte.

"FIFA ani organizačný výbor zatiaľ nediskutovali o takejto možnosti," vyhlásila FIFA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona