FIFA nemá dosah na katarské pracovné právo

NETKY.SK • 4 Október 2013, 15:43 • 2 min
FIFA nemá dosah na katarské pracovné právo

ZÜRICH - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) nemá právo žiadať od Kataru zmenu zákonníka práce, ale nebude zatvárať oči pred správami o ľudských obetiach pri výstavbe štadiónov pre majstrovstvá sveta 2022. Informácie o desiatkach mŕtvych Nepálčanoch, ktorí údajne skonali od vyčerpania na staveniskách v Katare, zverejnil britský denník The Guardian. Cudzinci vraj v krajine pracujú v podmienkach rovnajúcich sa novodobému otroctvu.

slovakia

left justify in out

"FIFA nemôže zasahovať do práv pracujúcich v žiadnej krajine, ale nebudeme ich ani ignorovať," uviedol prezident FIFA Sepp Blatter na svojom twitterovom konte.

Podľa britského denníka pracuje v Katare v neľudských podmienkach až 370 000 Nepálčanov, čo je druhá najväčšia skupina prisťahovalcov po Indoch. Tieto údaje získali Briti na Nepálskom veľvyslanectve v katarskej metropole Dauhe. Nepálčania sú vraj vykorisťovaní a zaobchádza sa s nimi ako s novodobými otrokmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies