FIFA nedá klubom finančnú kompenzáciu sa účasť hráčov na MS 2022

NETKY.SK • 25 Február 2015, 12:09 • 2 min
FIFA nedá klubom finančnú kompenzáciu sa účasť hráčov na MS 2022

DAUHA - Kluby nedostanú od Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) žiadnu finančnú kompenzáciu za to, že počas rozbehnutej sezóny pustia hráčov na majstrovstvá sveta 2022 do Kataru. V stredu to oznámil generálny sekretár FIFA Jerome Valcke.

slovakia

left justify in out

Špeciálna pracovná skupina FIFA pre určenie termínu MS 2022 v utorok navrhla odohratie skráteného turnaja na prelome novembra a decembra. Odporúčanie predloží výkonnému výboru FIFA, ktorý by mal definitívny verdikt oznámiť 20. marca vo švajčiarskom Zürichu. Zimný termín MS by spôsobil narušenie chodu klubových súťaží, najmä tých špičkových v Európe. Predseda Európskej asociácie klubov (ECA) Karl-Heinz Rummenigge sa nechal počuť, že európske kluby budú od FIFA žiadať finančnú kompenzáciu, no Valcke ju o deň neskôr po zasadnutí v Dauhe vylúčil.

 

Generálny sekretár FIFA ďalej prezradil, že šampionát by sa mal namiesto navrhnutých 32 dní odohrať v priebehu 28 dní. Podľa Valckeho by si väčšina konfederácií vrátane Európskej futbalovej únie (UEFA) želala odohrať finálový duel MS 2022 23. decembra. Informáciu priniesli agentúry Reuters a DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies