FIFA nebude anulovať výhru JAR nad Španielskom

NETKY.SK • 28 November 2013, 15:29 • 2 min
FIFA nebude anulovať výhru JAR nad Španielskom

JOHANNESBURG - Víťazstvo Juhoafrickej republiky v príprave nad Španielskom (1:0) považuje Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) za riadny medzištátny zápas a zohľadnila ho v oficiálnych štatistikách ako aj pri tvorbe novembrového svetového rebríčka krajín. Vo štvrtok to uviedla vo svojom vyhlásení.

slovakia

left justify in out

Najvyšší svetový futbalový orgán chcel pôvodne výsledok stretnutia v Johannesburgu anulovať pre nepovolený počet striedaní v tíme hostí. Podľa pravidiel mohli tréneri vykonať počas zápasu v zostave svojho mužstva najviac šesť zmien, kouč Španielov Vicente del Bosque však v 81. minúte poslal na trávnik aj siedmeho hráča z lavičky. Zraneného brankára Víctora Valdesa nahradil na ihrisku Pepe Reina, i napriek negatívnej reakcii domácich na čele s trénerom Gordonom Igesundom. Del Bosque sa po zápase poďakoval juhoafrickému tímu za možnosť vystriedať Valdésa a zdôraznil, že výnimka z pravidiel bola v súlade s "férovým duchom".

Po preskúmaní oficiálnej správy ale FIFA svoje stanovisko zmenila. "FIFA zobrala do úvahy, že oba tímy súhlasili so všetkými podmienkami vrátane počtu striedaní a dodali potrebnú dokumentáciu pred zápasom, ktorý FIFA označila za medzištátny A-kategórie. Vzhľadom na tieto skutočnosti, Juhoafrická republika nebude niesť žiadne negatívne dôsledky. FIFA v súčasnosti analyzuje informácie ohľadne využitia väčšieho počtu hráčov zo strany Španielska, po preštudovaní dokumentov podnikne ďalšie kroky," uviedla vo svojom stanovisku. Jediný gól duelu na poloprázdnom Soccer City strelil v druhom polčase domáci Bernard Parker.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies